Heb jij één van de nieuwste telefoons?  
Misschien is dit wel een vreselijke vergissing!
Written by Cornelis van 't Hoenderdal on Dec. 26th 2019
Wauw de nieuwste iphone of Samsung. Dat is wel een mooi stukje techniek. Ze zijn zo snel en kunnen meer dingen dan dat je vorige telefoon kon. 4K filmen, beeldstabilisatie en beste LCD scherm. Om heel eerlijk te zijn vindt ik het bizar wat die snufjes en gadjets allemaal kunnen in deze tijd. Slaap en bewegingssensoren, autonoom rijden en dat soort dingen. Maar er is ook een keerzijde aan al dit moois.

Het gaat er namelijk om WAAROM. Waarom wil jij die nieuwe telefoon van bijna 1000,-. Waarom koop je hem in het eerste jaar dat hij uitkomt? Is het omdat je hier gewoon graag geld aan uitgeeft? Is het omdat je deze nieuwe gadjets echt nodig hebt (mooie video’s en foto’s maken)? Ben jij gewoon apple-fan dus ben je heel benieuwd hoe het is om deze telefoon nu echt te gebruiken? OF is het omdat je toch weer bent gevallen voor die ongelovelijk goeie marketing? Omdat je denkt dat andere mensen je nu zullen zien als een welvarend/gelukkig persoon? Omdat de mensen om je heen ook zulke mooie spullen hebben en het raar vinden als jij niet “met de tijd meegaat”?

Bij mensen die zeggen dat ze gewoon graag geld uitgeven aan mooie gadjets vraag ik me vaak af waarom? Waarom? Waarommmm? Om mooie video’s te maken? Die vaak alleen op je telefoon staan en nooit meer bekeken te worden. Eigelijk zou je elk jaar een mini reportage moeten maken van de mooie gefotografeerde momenten uit je leven. Maar zelden doet iemand dat. Dus heb je het wel echt nodig? Met echte fans heb ik meer moeite. Omdat ik denk dat je altijd maar dan ook altijd moet afvragen waarom? Waarom Doe ik dit? Waarom wil ik dat? Waarom doe ik dit niet?

Wist je dat marketing voor nieuwe gadjets alleen gericht is op het gene wat dit nieuwe ding iets beter kan. Hierdoor creert men dat jij denkt: “hey, ik denk dat ik dit mis? Ik denk dat ik dit nodig heb?” Ze benadrukken op allerlei manieren dat dit het gene is wat je nu nodig hebt, Je gelukkiger zal maken en je helpen met een probleem dat je eigenlijk niet eens had. Het is belangrijk dat je je niet laat meeslepen door deze goede marketing. En dat spullen je gelukkig zullen maken?

Laten we het hebben over gelukkig maken. Wat maakt je echt gelukkig? Is dat de filmpjes die je maakt met die goeie camera als er iets moois gebeurd in je leven. Of is dit als je kijkt naar wat er werkelijk gebeurd op dat moment ipv met je telefoon bezig te zijn? Is dat als je je nieuwe telefoon een aantal weken hebt en nu elke avond de mooiste 4K-filmpjes kan bekijken of als je die telefoon weglegt en een goed gesprek hebt met iemand die dicht bij je staat. Is dat als je kijkt naar de goeie sporters online of als jezelf een heerlijke wedstrijd speelt of loopt?

Soms begrijp ik hierom ook niet waarom sommige mensen problemen hebben met hulp van andere. Mensen die het pad dat jij wilt al hebben belopen en nu hun ervaring en oplossingen verkopen. De kosten van Coaches of boeken bijvoorbeeld. Als je deze kosten vergelijkt met wat ze besteden aan gadjets in het total niet te vergelijken. Mensen en boeken die oplossingen beschrijven voor jou problemen / dingen die je wilt willen leren en je op deze manier dus in de goeie richting kunnen helpen zijn ZEER waardevol. Maar veel mensen hebben hier weinig voorover, ze zeuren wel dagelijk over hun problemen maar vinden investeren in een oplossing te duur? Vooral nederlandse mensen willen graag voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en investeren zeker niet in goede oplossingen of advies. Maar ze klagen wel over de problemen die ze hebben en niet kunnen oplossen. Vervolgens hebben ze het over hun geld te kort waardoor ze geen geld hebben voor informative om uit deze schaarste te komen. Maar wel de nieuwste telefoon in hun zak? Dan valt mijn mond open…

Dit lijkt een klaag gezang van mijn kant en dat klopt ook wel! Als je aan je opa’s en oma’s vraag waar ze hun meeste geld uitgaven is dat vaak eten. En sommige hadden dit niet eens genoeg. Nu besteed iedereen, zeker de jeugd, minder dan 20% van hun inkomen aan eten en drinken en de rest aan ander spul. Maar de andere spul en zooi maak je zeker niet gelukkiger en kan je beter gebruiken om jezelf te verbeteren, informatie te verkrijgen of te evalueren. Mensen check eens hoe jou uitgaven verdeeld zijn tussen wat belangrijk is en wat belangrijk lijkt!!!!
Maar hoe vind je nu eigenlijk de juiste hulp / coach
Coaches of hulp vinden is nu eigenlijk gemakkelijker dan ooit. Maar de juiste.... Dat kan nog wel een dingetje zijn. Om te checken of iemand wel echt jou kan helpen, doe ik het volgende. Ik kijk waar de coaches of hulp allemaal online te vinden zijn. Als het om bedrijven gaat, zoek ik uit wie de eigenaren zijn en wat zij te zeggen hebben. Als het om eenmanszaken gaat, doe ik het zelfde.

Als ik heb gevonden wij zij te zeggen hebben, kijk ik of deze coaches zelf de ervaring hebben. Ook wel ik check of schoenmaken ook zelf schoenen maakt.... Als ik dit zo zeg is het natuurlijk een lachertje. Maar er zijn veel mensen, coaches en specialisten die doen als of zij het precies weten. Maar als je dan vraagt: "Hoe weet je dit of gebruik jij dit zelf ook", dan is vaag het antwoord "nee of ik ken de theorie...

Net als als je een nieuwe gadget koopt, zoek je ook uit of deze wel geschikt is, lees je reviews en check je de specs. Zo doe je dat ook met coachen en andere hulp (let op, ook met je vrienden of kennissen die je relatie advies geven terwijl ze zelf midden in een echtscheiding zitten!)

Ik vraag dus alleen hulp van mensen waarvan ik zeker weet dat zij ook echt de eigen ervaring hebben en niet gewoon alles gekopieerd hebben of voor lezen uit een boek. Hiernaast ga ik vaak uit van mijn onderbuik gevoel. Vaak als je denkt, dit is te mooi om waar te zijn, is dit ook zo. Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te zoeken en zijn er mensen die jou pad al hebben belopen. Succes met hulp vinden! 

Cornelis van 't Hoenderdal


Cornelis van 't Hoenderdal helpt sporters van hun shin splint klachten af. Hij helpt mensen door middel van een bewezen trainingsprogramma. Dit trainingsprogramma kan iedereen thuis doen, is niet pijnlijk en geeft binnen 2 weken al resultaat. 
Als jij geïnteresseerd bent om eindelijk van die vervelende shin splints af te komen en dan wel helemaal zelf, neem dan contact met mij op. 
FB Comments Will Be Here (placeholder)
Find me on:
©2018 ShinSplintProgram.com
Powered By ClickFunnels.com